Barracuda Cloud-to-cloud Backup – Ochrana dat v cloudovém prostředí MS 365

Bezpečné a jednoduché SaaS zálohování pro vaše data Microsoft 365.


Využívání řešení Microsoft 365 stále roste a to nejen v rámci České republiky, ale i v rámci celého světa. Při pohledu na statistiky tak alespoň část funkcí Microsoft 365 dnes využívá již téměř 300 miliónů uživatelů (zdroj Microsoft blog).

Ruku v ruce s rostoucím využíváním Microsoft 365 roste i aktivita ransomwarových skupin. Náklady na nápravu útoků těchto skupin stále rostou a tím i následně vymáhané výkupné. Výkupné které je od útočníků vymáháno je ale pouze zlomkem nákladů spojených s odstraněním škod které daný útok způsobí. V první řadě nemáte jistotu, že se útok na Vaši organizaci nebude opakovat a dále jsou zde nezanedbatelné náklady na forenzní analýzu, nápravná řešení nebo uhrazení škod, které útok napáchá (např. odstávku výroby atd.).
V dnešní době to již není pouze o zašifrování dat a znemožnění přístupu k nim. Útočníci si v rámci malware útoku tato data kopírují a následně vymáhají již zmíněné výkupné pod výhružkou zveřejnění těchto dat na internet.

Řešení Cloud-to-Cloud Backup společnosti Barracuda je poskytováno jako Software as a Service (SaaS). Poskytuje cenově efektivní, škálovatelné zálohování a obnovu Vašich dat v rámci prostředí Microsoft 365. Všechna Vaše data ze SharePoint, OneDrive, Exchange Online, OneNote a Teams jsou automaticky zálohována do cloudového úložiště Barracuda.

Zálohování dat je nejefektivnější ochranou před ransomware útoky a dalšími kybernetickými hrozbami které cílí na Infrastructure as a Service (IaaS) prostředí a ne pouze na On-premise infrastrukturu. Po takovémto útoku je důležité mít možnost ztracená data obnovit v co nejkratším čase. Prostředí Barracuda Cloud-to-Cloud Backup umožňuje intuitivní vyhledávání všech uložených souborů. To vám umožňuje vybrat jakýkoliv konkrétní soubor, složku, emailový archiv a v řádu minut jej obnovit. Tuto vlastnost využijete nejen při obnově náhodně smazaných souborů, ale i při obnově napadených či jinak nedostupných dat, kdy není nutné obnovovat celou zálohu daného uživatele ale pouze určité soubory. Tímto výrazně snížíte dobu obnovy dat po kybernetickém útoku a také zásadně ovlivníte navrácení chodu společnosti do stavu před útokem.

Barracuda Cloud-to-Cloud Backup disponuje globálně dostupným uživatelským rozhraním, díky kterému má uživatel přístup k zálohovaným datům z jakéhokoliv zařízení připojeného k internetu. Přístup k těmto datům je chráněn pokročilými bezpečnostními funkcemi; jako Multi-Factor Authentication (MFA), End-to-End šifrování a pěti-úrovňovým zabezpečením přístupů na základě Role-bassed Access (přístup na základě určených rolí). Díky tomuto zabezpečení přesně definujete, jaké úkony může uživatel na základě svých práv provádět.

Chcete aby někteří uživatelé pouze nahrávali svá data do cloudového úložiště, ale možnost obnovení zálohovaných dat měli pouze administrátoři?

Nebo aby se zálohování dat spouštělo automaticky dle předem definovaných pravidel s možností ručního vyvolání zálohy?

To vše a mnohem více lze díky této funkci definovat.

Co za výhody přináší Cloud-to-cloud Backup pro prostředí Microsoft 365?

  • Jedná se o SaaS řešení tudíž nemusíte řešit na čem Cloud-to-Cloud aktuálně běží, není třeba žádné patchování (patchování probíhá plně automaticky).

  • Řešení vytváří tři kopie dat současně. Jednu kopii hlavní a dvě vedlejší. Zálohování je řešeno na principu lokálně redundantních úložišť. Kdyby se v některé lokalitě s uloženými daty odehrál incident, data jsou díky dvěma dalším kopiím chráněna.

  • Možnost využití datacentra v rámci Evropské unie jako například ve Frankfurtu nebo Amsterdamu.

  • Všechna zálohovaná data jsou šifrována i v rámci přenosu dat tudíž jsou chráněna i během přenosu zálohovaných dat. Díky této funkci je zabráněno odposlechu a zvýšení celkového zabezpečení dat.

  • Cloud-to-Cloud Backup nabízí neomezenou kapacitu úložišť a neomezenou retenci. Nemusíte tedy řešit objem dat které uchováváte a jediné co Vás zajímá je počet uživatelů, které chcete chránit.

  • Na rozdíl od podobných řešení jiných výrobců Vás nečekají již žádné další skryté náklady (např. poplatek za obnovu dat dle jejich objemu a jiné)

Kontaktujte sales[@]comguard.cz pro bližší informace. Rádi Vám pomůžeme.


Přidejte Váš názor

Opište text z obrázku, prosím:

Komentáře k článku - přidejte komentář jako první