Sophos XDR

Vše o Sophos Extended Detection and Response.

SOPHOS je globální společnost specializující se na zabezpečení počítačových sítí a dat před hrozbami jako jsou počítačové viry, malware, ransomware a phishing.

Společnost Sophos byla založena v roce 1985 v Oxfordu, Velké Británii, kde má dodnes své hlavní sídlo.

Sophos je jedním z globálních leadrů v oblastí řešení kybernetické bezpečnosti s využitím nextgen technologií.

 

Sophos nabízí komplexní řešení hardwarových i softwarových bezpečnostních nástrojů, které společně tvoří jeden ucelený ekosystém. Abychom tento koncept naplno využili, je vhodné spolu kombinovat vícero technologií Sophos za cílem získání co nejvyšší úrovně bezpečnosti a vzájemné viditelnosti dat napříč sítí. S tím nám pomůže zejména platforma Sophos XDR.

 

Sophos XDR je bezpečnostní platforma, která nabízí rozšířenou detekci a odpověď na hrozby pro organizace všech velikostí. XDR (Extended Detection and Response) sbírá bezpečnostní data z různých zdrojů a umožňuje analýzu v reálném čase s cílem identifikovat hrozby a zavčas na ně reagovat.

 

Sophos XDR využívá umělou inteligenci a strojové učení pro detekci hrozeb, což umožňuje organizacím rychle a efektivně reagovat na útoky. XDR se integruje s dalšími bezpečnostními nástroji Sophos, jako jsou firewally, antiviry a ochrana e-mailu, a spolu tvoří jeden ucelený ekosystém, tzv. ACE (Adaptive Cybersecurity Ecosystem) Umožňuje tak organizacím sledovat hrozby na více frontách a poskytuje přesnější a úplnější pohled na celkovou bezpečnostní situaci.

 

Sophos XDR nabízí pro organizace mnoho výhod:

 

  • Detekce hrozeb v reálném čase – XDR sleduje síťové aktivity, kódové chování a další data a v reálném čase analyzuje rizikové faktory, aby identifikoval hrozby a reagoval na ně.

  • Integrovaná řešení – XDR se integruje s dalšími bezpečnostními nástroji Sophos, což umožňuje organizacím sledovat hrozby na více frontách a poskytuje přesnější a úplnější pohled na celkovou bezpečnostní situaci.

  • Ochrana před pokročilými hrozbami – XDR využívá pokročilé technologie, jako jsou strojové učení a umělá inteligence, k detekci a analýze hrozeb, což organizacím umožňuje rychle a efektivně reagovat na útoky.

  • Snadná správa a integrace – XDR nabízí jednoduchou správu a snadnou integraci s dalšími nástroji Sophos, což usnadňuje samotné používání technologie a minimalizuje potřebu náročného a zdlouhavého zaškolování administrátorů

  • Vysoká úroveň bezpečnosti – XDR poskytuje organizacím vysokou úroveň ochrany před pokročilými hrozbami a umožňuje rychlé a efektivní reakce na útoky.

  • XDR sensory – možnost sběru dat i z non-Sophos technologií výrobců třetích stran.

  • Jednotná centrální správa pro všechny produkty Sophos – Sophos Central – je součástí každé licence Sophos.

 

 

Výsledkem přechodu na Sophos XDR je výrazné zvýšení celkové bezpečnosti organizací a snížení rizik a nákladů spojených s kybernetickými útoky.

Více o Sophos XDR naleznete v záznamu z našeho webináře Výhody bezpečnostního ekosystému Sophos

 

Technologie jsou ale jen jedním z faktorů bezpečnosti. Tím druhým faktorem jsou lidské zdroje, resp. zkušení bezpečnostní specialisté a administrátoři, kteří s těmito technologiemi budou pracovat.

Zajímá-li Vás, jakým způsobem můžete omezit potřebu vlastních lidských zdrojů pro správu bezpečnostních řešení a současně si tím povýšit úroveň bezpečnosti a rychlost reakce na incident, sledujte naše budoucí webináře ZDE.

Dalším připravovaným tématem Sophos webináře bude Sophos MDR (Managed Detection and Response).

 


Přidejte Váš názor

Opište text z obrázku, prosím:

Komentáře k článku - přidejte komentář jako první